dimarts, 5 de desembre del 2017

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a mode de motivació, s’ inicia el projecte a Cicle Superior a l' ESCOLA LUMEN amb la presentació d’ un còmic sobre la prevenció de residus que ens servirà de punt de partida.

Es demana als alumnes que un cop llegit elaborin presentacions (murals, pdf, multimèdia...) amb les accions que ells podrien fer des de casa per a la prevenció de residus. Es demana també que incloguin una explicació sobre algun dels continguts: Ecoconsum - Compostatge - Abocador - Deixalleria - Residus orgànics - Ecodisseny - Incineradora - Reducció en origen - Reutilització.


També, s’aprofita aquesta setmana per fer una visita al CTR ( Centre de tractament de residus - Vallès Occidental). Allà coneixen quin és el procés que viuen els residus després de la seva recollida. Es pretén sensibilitzar sobre la importància de la reducció i la correcta separació a les llars i fer comprendre quin és el destí i el tractament de cada tipus de residu. Al finalitzar la visita, es realitza un taller amb residus que els alumnes porten de casa, en aquest cas amb les anelles de les llaunes es fa una polsera. 


Més fotografies de la nostra visita al CTR.


Gràcies a GEDEN (Grup d’Estudi i Difusió de la Natura), es realitza un taller en el que els alumnes han après a reutilitzar diferents materials: s’ ha donat un segon ús a productes que ja no tenen utilitat transformant-los en decoració de Nadal. Pensant en les properes festes de Nadal, els alumnes han elaborat un taller artístic per aprofitar el material de rebuig a casa: plàstic, tetrabricks, taps de suro, restes de poda i pinyes caigudes, tubs de wc, per transformar-lo en objectes de decoració nadalenca.

Més fotografies del TALLER NADALENC

Finalment, com a activitat final, es participa en la iniciativa organitzada des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i s’ elabora un vídeo divertit explicant alguna de les accions que s’ han portat a terme per tal de fomentar la prevenció de residus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada